Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos

Foto: Magnus Skoglund för Carlsberg ¤

Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havskräftstjärtar kokta

8.0 

styck

Salt

 

 

Smör till stekning

 

 

 

Sås:

 

Skaldjursfond konc.

2.0 

msk

Vatten

4.0 

dl

Schalottenlök finhackad

1.0 

dl

Curry ¤

2.0 

tsk

Vitt vin till sås

1.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Strösocker

 

 

Salt

 

 

 

Aprikospuré:

 

Aprikoser torkade

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

 

Råstekta morötter:

 

Morot liten

4.0 

styck

Smör normalsaltat

 

 

Curry ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 189 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 441

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1765 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftstjärtar kokta 8.0 styck 24%

Salt 0%

Smör till stekning 0%

 

Sås:

Skaldjursfond konc. 2.0 msk 4%

Vatten 4.0 dl 0%

Schalottenlök finhackad 1.0 dl 2%

Curry ¤ 2.0 tsk 1%

Vitt vin till sås 1.0 dl 4%

Grädde 2.0 dl 41%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Strösocker 0%

Salt 0%

 

Aprikospuré:

Aprikoser torkade 2.0 dl 14%

Vatten 3.0 dl 0%

 

Råstekta morötter:

Morot liten 4.0 styck 3%

Smör normalsaltat 0%

Curry ¤ 0%

Tillagning (35 min )

  1. Koka upp aprikoser i vatten. Låt stå varmt i 30 minuter. Mixa alltsamman till en slät pure.
  2. Svetta lök och curry till såsen i smör. Tillsätt vitt vin. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt skaldjursfond och vatten. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen i blender med löken i för att reda av såsen lite. Sila genom finmaskig sil och smaka av med salt och ev. lite socker.
  3. Bryn smör och tillsätt morötter. Stek någon minut till fin färg. Tillsätt lite curry och låt steka på svag värme någon minut till.
  4. Smält smör. Låt slaggämnena sjunka. Använd den övre klara vätskan. Innan servering stek havskräftorna gyllene i skirat smör.

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos