Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 441

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1765 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftstjärtar kokta 8.0 styck 24%
Salt 0%
Sås:
Skaldjursfond konc. 2.0 msk 4%
Vatten 4.0 dl 0%
Schalottenlök finhackad 1.0 dl 2%
Curry ¤ 2.0 tsk 1%
Vitt vin till sås 1.0 dl 4%
Grädde 2.0 dl 41%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Strösocker 0%
Salt 0%
Aprikospuré:
Aprikoser torkade 2.0 dl 14%
Vatten 3.0 dl 0%
Råstekta morötter:
Morot liten 4.0 styck 3%
Curry ¤ 0%
Skapat av: Carlsberg
Kock: Tommy Myllymäki
Tillagning (35 min )
- Koka upp aprikoser i vatten. Låt stå varmt i 30 minuter. Mixa alltsamman till en slät pure.
- Svetta lök och curry till såsen i smör. Tillsätt vitt vin. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt skaldjursfond och vatten. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen i blender med löken i för att reda av såsen lite. Sila genom finmaskig sil och smaka av med salt och ev. lite socker.
- Bryn smör och tillsätt morötter. Stek någon minut till fin färg. Tillsätt lite curry och låt steka på svag värme någon minut till.
- Smält smör. Låt slaggämnena sjunka. Använd den övre klara vätskan. Innan servering stek havskräftorna gyllene i skirat smör.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan