Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 600.0 gram 36%
Majonnäs äkta 0.5 dl 19%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Formfranska 4.0 skivor 12%
Smör normalsaltat 4.0 msk 22%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala räkorna och hacka dillen.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna på tallrikar.
- Blanda räkorna och dillen i majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.
- Skeda upp skagenröran på formbrödsskivorna och dekorera med en citronskiva och en dillkvist.
Alternativ
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Toast Skagen (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan