Toast Skagen (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Toast Skagen (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Räkor skalade

600.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Formfranska

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1766 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 216 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 600.0 gram 36%

Majonnäs äkta 0.5 dl 19%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Formfranska 4.0 skivor 12%

Smör normalsaltat 4.0 msk 22%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Skala räkorna och hacka dillen.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna på tallrikar.

  3. Blanda räkorna och dillen i majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.

  4. Skeda upp skagenröran på formbrödsskivorna och dekorera med en citronskiva och en dillkvist.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Toast Skagen (förrätt)