Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

8.0 

styck

Purjolök

400.0 

gram

Morot

400.0 

gram

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära mald

1.0 

tsk

Olivolja

0.5 

dl

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

Salt

 

 

Koriander till garnering

 

 

Sesamfrön till garnering

 

 

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 189 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1856 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 353 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 8.0 styck 13%

Purjolök 400.0 gram 5%

Morot 400.0 gram 7%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Olivolja 0.5 dl 20%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 36%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Salt 0%

Koriander till garnering 0%

Sesamfrön till garnering 0%

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

Tillagning (30 min )

  1. Skala tigerräkorna.
    Tvätta och finstrimla purjolök.
    Skala och finstrimla morot.
    Kärna ur och finhacka chilifrukt.
    Skala och finhacka vitlök.

  2. Hetta upp olivolja i en stekkastrull.
    Lägg i purjo, morot, chili, vitlök och ingefära. Fräs detta hastigt.

  3. Tillsätt kokosmjölk.
    Pressa över limejuice. Salta lätt.
    Lägg i tigeräkorna, låt småkoka 7 minuter.

  4. Garnera med korianderblad och sesamfrön.

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)