Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1856 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 8.0 styck 13%
Purjolök 400.0 gram 5%
Morot 400.0 gram 7%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Olivolja 0.5 dl 20%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 36%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala tigerräkorna.
Tvätta och finstrimla purjolök.
Skala och finstrimla morot.
Kärna ur och finhacka chilifrukt.
Skala och finhacka vitlök. - Hetta upp olivolja i en stekkastrull.
Lägg i purjo, morot, chili, vitlök och ingefära. Fräs detta hastigt. - Tillsätt kokosmjölk.
Pressa över limejuice. Salta lätt.
Lägg i tigeräkorna, låt småkoka 7 minuter. - Garnera med korianderblad och sesamfrön.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan