Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabba levande el. rå

4.0 

styck

Vatten till kokning

3.0 

liter

Salt till kokning

100.0 

gram

Dillfrön

2.0 

msk

Vitpeppar hel

10.0 

korn

Timjan färsk

1.0 

kvist

 

Tillbehör:

 

Vitt formbröd

12.0 

skivor

Hårdost

100.0 

gram

Hovmästarsås färdig

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2684 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 321 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba levande el. rå 4.0 styck 19%

Vatten till kokning 3.0 liter Äts ej

Salt till kokning 100.0 gram Äts ej

Dillfrön 2.0 msk Äts ej

Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej

Timjan färsk 1.0 kvist Äts ej

 

Tillbehör:

Vitt formbröd 12.0 skivor 35%

Hårdost 100.0 gram 14%

Hovmästarsås färdig 2.0 dl 32%

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Koka upp lag, dvs vatten och kryddor i en stor kastrull. Låt koka i 10 minuter.

  2. Lägg i krabborna och låt koka i 20 minuter. Fyll på med varmt vatten vid behov, så att det täcker krabborna.

  3. Ta av kastrullen och låt krabborna svalna i lagen. Ställ kastrullen i kylskåp 24 timmar, eller lägg i en hink som ställs i kallt vatten.

  4. Ta ur krabborna och servera dem med rostat bröd, ost och hovmästarsås till.

PASSAR TILL

Hemlagad hovmästarsås

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Hemkokt krabba