Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krabba levande el. rå 4.0 styck 19%
Vatten till kokning 3.0 liter Äts ej
Salt till kokning 100.0 gram Äts ej
Dillfrön 2.0 msk Äts ej
Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Timjan färsk 1.0 kvist Äts ej
Tillbehör:
Vitt formbröd 12.0 skivor 35%
Hårdost 100.0 gram 14%
Hovmästarsås färdig 2.0 dl 32%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Koka upp lag, dvs vatten och kryddor i en stor kastrull. Låt koka i 10 minuter.
- Lägg i krabborna och låt koka i 20 minuter. Fyll på med varmt vatten vid behov, så att det täcker krabborna.
- Ta av kastrullen och låt krabborna svalna i lagen. Ställ kastrullen i kylskåp 24 timmar, eller lägg i en hink som ställs i kallt vatten.
- Ta ur krabborna och servera dem med rostat bröd, ost och hovmästarsås till.
PASSAR TILL
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Hemkokt krabba
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan