Halstrade morötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Halstrade morötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

8.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt (havssalt)

 

 

 

Kockskolan:

 

Grillpanna >

 

 

Om grillning, halstring >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 40

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 7

Recept: 306 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 191 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 8.0 styck 100%

Olivolja 0%

Salt (havssalt) 0%

 

Kockskolan:

Grillpanna > Äts ej

Om grillning, halstring > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala morötterna och dela dem på längden.
  2. Hetta upp en grillpanna utan matfett och halstra morötterna på medelhög värme i cirka 3 min på var sida.
  3. Ringla över lite olivolja mot slutet och strö över havssalt innan servering.

Kockens kommentar

 Halstring, halstra är ett annat ord för grilla. I svensk terminologi brukar man grilla kött och halstra fisk, vilket sammanhänger med att man med fördel använder ett halster till fisk. Läs mer > Om grillning, halstring. 

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Halstrade morötter