Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 40

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 7
Recept: 306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Morot 8.0 styck 100%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala morötterna och dela dem på längden.
- Hetta upp en grillpanna utan matfett och halstra morötterna på medelhög värme i cirka 3 min på var sida.
- Ringla över lite olivolja mot slutet och strö över havssalt innan servering.
Kockens kommentar
Halstring, halstra är ett annat ord för grilla. I svensk terminologi brukar man grilla kött och halstra fisk, vilket sammanhänger med att man med fördel använder ett halster till fisk. Läs mer > Om grillning, halstring.Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Halstrade morötter
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan