Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky

Foto: Norskfisk.se ¤

Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Piggvarfilé

750.0 

gram

Vit sparris färsk

8.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Mandelpotatismos

 

 

 

Mandelpotatis

200.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Gräslök

0.5 

knippe

Mjölk

1.0 

dl

 

Kryddsmör

 

 

 

Smör normalsaltat

5.0 

msk

Hasselnötskärnor

2.0 

msk

Sojasås kinesisk

1.0 

msk

Ingefära färskriven

1.0 

tsk

Schalottenlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1975 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Piggvarfilé 750.0 gram 32%

Vit sparris färsk 8.0 styck 8%

Salt och peppar 0%

 

Mandelpotatismos 

Mandelpotatis 200.0 gram 7%

Smör normalsaltat 50.0 gram 18%

Gräslök 0.5 knippe 0%

Mjölk 1.0 dl 3%

 

Kryddsmör 

Smör normalsaltat 5.0 msk 24%

Hasselnötskärnor 2.0 msk 5%

Sojasås kinesisk 1.0 msk 1%

Ingefära färskriven 1.0 tsk 0%

Schalottenlök 0.5 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Skala och koka mandelpotatis. Skala och koka sparris i lättsaltat vatten till de är mjuka, cirka 20 minuter.
  2. Fisk: Dela fisk i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme. Ta bort pannan från spisen. Vänd på fisken. Sätt på ett lock. Låt fisken ligga under lock tills den är klar.
  3. Kryddsmör: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva hasselnötter. Bryn smör. Värm upp sojasåsen. Blanda med smöret. Tillsätt vitlök, chalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn. Smaka av med skal och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mandelpotatismos: Blanda smör och gräslök i en mixer tills den blir slät massa. Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.

Kockens kommentar

Piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky