Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Piggvarfilé 750.0 gram 32%
Vit sparris färsk 8.0 styck 8%
Mandelpotatismos
Mandelpotatis 200.0 gram 7%
Smör normalsaltat 50.0 gram 18%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Mjölk 1.0 dl 3%
Kryddsmör
Smör normalsaltat 5.0 msk 24%
Hasselnötskärnor 2.0 msk 5%
Sojasås kinesisk 1.0 msk 1%
Ingefära färskriven 1.0 tsk 0%
Schalottenlök 0.5 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Skala och koka mandelpotatis. Skala och koka sparris i lättsaltat vatten till de är mjuka, cirka 20 minuter.
- Fisk: Dela fisk i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme. Ta bort pannan från spisen. Vänd på fisken. Sätt på ett lock. Låt fisken ligga under lock tills den är klar.
- Kryddsmör: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva hasselnötter. Bryn smör. Värm upp sojasåsen. Blanda med smöret. Tillsätt vitlök, chalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn. Smaka av med skal och saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
- Mandelpotatismos: Blanda smör och gräslök i en mixer tills den blir slät massa. Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.
Kockens kommentar
Piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan