Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

700.0 

gram

Potatis

8.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomater

2.0 

styck

Hönsbuljong avfettad

2.0 

dl

Persilja grovhackad

1.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Sockerärter

200.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om provencale ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 534 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 700.0 gram 28%

Potatis 8.0 styck 27%

Morot 2.0 styck 4%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Tomater 2.0 styck 2%

Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%

Persilja grovhackad 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 18%

Sockerärter 200.0 gram 4%

Olivolja 2.0 msk 11%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 5%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om provencale ¤ Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva potatis, morötter och lök. Lägg i en ugnsform med olivolja. Ställ in ugnen 20 minuter.
  3. Blanda smör, hackad persilja och skal från citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva vitlöksklyftor. Klyfta citroner. Halvera tomater. Lägg allt tillsammans med torsk och hönsbuljong i ugnsformen. Stek i ytterligare 10 minuter.
  5. Fördela persiljesmör över torsken. Lägg i sockerärter. Ställ in i ugnen tills smöret har smält.

Kockens kommentar

Fisk i ugn är toppen om du vill få tid till annat. Ugnen gör jobbet och du slipper stå och passa vid spisen.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Torsk provencale