Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 700.0 gram 28%
Potatis 8.0 styck 27%
Morot 2.0 styck 4%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tomater 2.0 styck 2%
Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%
Persilja grovhackad 1.0 dl 0%
Smör normalsaltat 50.0 gram 18%
Sockerärter 200.0 gram 4%
Olivolja 2.0 msk 11%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 5%
Kockskolan:
Om provencale ¤ Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva potatis, morötter och lök. Lägg i en ugnsform med olivolja. Ställ in ugnen 20 minuter.
- Blanda smör, hackad persilja och skal från citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva vitlöksklyftor. Klyfta citroner. Halvera tomater. Lägg allt tillsammans med torsk och hönsbuljong i ugnsformen. Stek i ytterligare 10 minuter.
- Fördela persiljesmör över torsken. Lägg i sockerärter. Ställ in i ugnen tills smöret har smält.
Kockens kommentar
Fisk i ugn är toppen om du vill få tid till annat. Ugnen gör jobbet och du slipper stå och passa vid spisen.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Torsk provencale
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: