För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Alf Börjesson, Norsk Fisk ¤

Sej på grönsaksbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Vatten

1.0 

msk

Grahamsmjöl

4.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Mejram torkad

1.0 

tsk

Smör till stekning

2.0 

msk

Matolja till stekning

1.0 

msk

 

Potatis

4.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Rotpersilja

1.0 

styck

Rotselleri

0.5 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Vatten

2.5 

dl

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Gräslök

5.0 

stjälkar

Persilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1690 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 530 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 29%

Ägg 1.0 styck 4%

Vatten 1.0 msk 0%

Grahamsmjöl 4.0 msk 7%

Salt 1.0 tsk 0%

Mejram torkad 1.0 tsk 0%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

Matolja till stekning 1.0 msk 7%

 

Potatis 4.0 styck 16%

Morot 2.0 styck 5%

Rotpersilja 1.0 styck 3%

Rotselleri 0.5 styck 3%

Zucchini 1.0 styck 3%

Rödlök 1.0 styck 4%

Olivolja 1.0 msk 7%

Vatten 2.5 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Gräslök 5.0 stjälkar 0%

Persilja 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Koka potatis. Låt kallna. Skär sen upp i medelstora tärningar.
  2. Tärna morötter, rotpersilja, rotselleri och zucchini. Skiva rödlöken i tunna skivor.
  3. Fräs grönsakerna snabbt i varm olja. Häll på vatten med buljongtärning. Låt det koka upp. Smaka av med salt.
  4. Skär fisk i bitar. Blanda ägg och vatten i en skål. I en annan skål blanda mjöl, salt och mejram. Vänd fisken först i äggskålen, därefter i mjölsskålen.
  5. Stek sejen i olja och smör i cirka 3 minuter på vardera sida tills fisken är genomstekt. Servera fisken på en bädd av varma grönsaker. Strö över persilja och gräslök och servera med bröd.

Kockens kommentar

Panerad sej stekt i olivolja på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Sej på grönsaksbädd