Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1690 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 29%
Ägg 1.0 styck 4%
Vatten 1.0 msk 0%
Grahamsmjöl 4.0 msk 7%
Salt 1.0 tsk 0%
Mejram torkad 1.0 tsk 0%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Matolja till stekning 1.0 msk 7%
Potatis 4.0 styck 16%
Morot 2.0 styck 5%
Rotpersilja 1.0 styck 3%
Rotselleri 0.5 styck 3%
Zucchini 1.0 styck 3%
Rödlök 1.0 styck 4%
Olivolja 1.0 msk 7%
Vatten 2.5 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Gräslök 5.0 stjälkar 0%
Persilja 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Koka potatis. Låt kallna. Skär sen upp i medelstora tärningar.
- Tärna morötter, rotpersilja, rotselleri och zucchini. Skiva rödlöken i tunna skivor.
- Fräs grönsakerna snabbt i varm olja. Häll på vatten med buljongtärning. Låt det koka upp. Smaka av med salt.
- Skär fisk i bitar. Blanda ägg och vatten i en skål. I en annan skål blanda mjöl, salt och mejram. Vänd fisken först i äggskålen, därefter i mjölsskålen.
- Stek sejen i olja och smör i cirka 3 minuter på vardera sida tills fisken är genomstekt. Servera fisken på en bädd av varma grönsaker. Strö över persilja och gräslök och servera med bröd.
Kockens kommentar
Panerad sej stekt i olivolja på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Sej på grönsaksbädd
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan