Klippt kyckling med chilibearnaise

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klippt kyckling med chilibearnaise

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling hel med skinn

1.0 

st stor

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

 

Bearnaise:

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Dragon i vinäger }

1.0 

dl

Svartpeppar hel

15.0 

styck

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Äggula

3.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Dragon färsk

1.0 

kruka

Persilja

0.5 

kruka

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillbehör:

 

Salladslök

4.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

Om hollandaisesåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 1392

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 22%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 519 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 st stor 51%

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 4%

 

Bearnaise:

Schalottenlök 2.0 styck Äts ej

Dragon i vinäger } 1.0 dl 1%

Svartpeppar hel 15.0 styck Äts ej

Smör normalsaltat 300.0 gram 39%

Äggula 3.0 styck 3%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Dragon färsk 1.0 kruka 0%

Persilja 0.5 kruka 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillbehör:

Salladslök 4.0 styck 0%

Tomater 4.0 styck 1%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Om chilisåser > %

Om hollandaisesåser > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kyckling: Klipp upp kycklingen längs med bröstbenet och fläk ut den. Salta och peppra. Pensla på sweet chili. Stick in en termometer i leden. Lägg på ett galler.
  3. Sätt in i ugnen (sätt en plåt under så behöver ni inte städa så mycket). Låt stå tills temperaturen är 70°C, cirka 60 minuter. Pensla då och då med sweet chili.
  4. Bearnaissås: Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.
  5. Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.
  6. Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.
  7. Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.
  8. Tillbehör: Hetta upp en stekpanna, stek tomat och salladslök i olja.

Kockens kommentar

För den som vill förenkla finns det chilibearnaise att köpa, även om det inte blir riktigt lika gott. Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den i butik kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. För den som har bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad. Läs mer > Om hollandaisesåser.

Fler recept inom Hel kyckling i ugn

Liknande recept som Klippt kyckling med chilibearnaise