
Dryckestips
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 1392

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 st stor 51%
Söt/sweet chilisås 1.0 dl 4%
Bearnaise:
Schalottenlök 2.0 styck Äts ej
Dragon i vinäger } 1.0 dl 1%
Svartpeppar hel 15.0 styck Äts ej
Smör normalsaltat 300.0 gram 39%
Äggula 3.0 styck 3%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Dragon färsk 1.0 kruka 0%
Persilja 0.5 kruka 0%
Tillbehör:
Salladslök 4.0 styck 0%
Tomater 4.0 styck 1%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om hollandaisesåser > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kyckling: Klipp upp kycklingen längs med bröstbenet och fläk ut den. Salta och peppra. Pensla på sweet chili. Stick in en termometer i leden. Lägg på ett galler.
- Sätt in i ugnen (sätt en plåt under så behöver ni inte städa så mycket). Låt stå tills temperaturen är 70°C, cirka 60 minuter. Pensla då och då med sweet chili.
- Bearnaissås: Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.
- Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.
- Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.
- Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.
- Tillbehör: Hetta upp en stekpanna, stek tomat och salladslök i olja.
Kockens kommentar
För den som vill förenkla finns det chilibearnaise att köpa, även om det inte blir riktigt lika gott. Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den i butik kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. För den som har bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad. Läs mer > Om hollandaisesåser.
Fler recept inom Hel kyckling i ugn
Liknande recept som Klippt kyckling med chilibearnaise
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsklar Gårdskyckling fylld med citrus
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kyckling med potatisgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klippt kyckling med chilibearnaise
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gårdskyckling med citronsås och haricots verts
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med smått och gott
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Ballotine de poulet, fylld kycklingroulade
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan