Gårdskyckling med citronsås och haricots verts

Gårdskyckling med citronsås och haricots verts

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kyckling hel med skinn

1.0 

st stor

Rosmarin färskhackad

1.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Citronsås:

 

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Vetemjöl

1.5 

msk

Vispgrädde

3.0 

dl

Kycklingbuljong avfettad

3.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 743

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4456 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 st stor 63%

Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 4%

Salt och peppar 0%

 

Citronsås:

Smör normalsaltat 3.0 msk 6%

Vetemjöl 1.5 msk 1%

Vispgrädde 3.0 dl 24%

Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela kyckling i halvor. Gör flera snitt i skinnet. Hacka örtkryddor och blanda med hackad vitlök. Peta in kryddhacket i snitten en bit under skinnet.
  3. Pensla halvorna med smält smör. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en stor form med skinnsidan upp. Stek i 45-55 minuter eller tills kycklingen är klar. (Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.)
  4. Smält smör till såsen. Tillsätt mjöl och rör om ordentligt. Späd med grädde och buljong under omrörning. Låt koka ihop cirka 5 minuter.
  5. Smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft och fint rivet citronskal.
  6. Servera kokt potatis, lätt förvällda haricots verts och rostade citroner till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Det går också bra att köpa en ugnsklar gårdskyckling från Kronfågel och tillaga enligt anvisning på förpackningen. För snabbare tillagning dela kycklingen i två halvor med något kortare tid i ugnen. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

Fler recept inom Hel kyckling i ugn

Liknande recept som Gårdskyckling med citronsås och haricots verts