Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Bosarpkyckling hel

1.0 

styck

Morötter späda

4.0 

styck

Vårlök

2.0 

styck

Vitlök hel torkad

0.5 

styck

Chorizokorv svensk

100.0 

gram

Timjan färsk

0.5 

kruka

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Havssalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Grönsallad

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Novas Limited Selection Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 629

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3776 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 376 gram)

Ingredienser

Visa:

Bosarpkyckling hel 1.0 styck 67%

Morötter späda 4.0 styck 2%

Vårlök 2.0 styck 0%

Vitlök hel torkad 0.5 styck 1%

Chorizokorv svensk 100.0 gram 12%

Timjan färsk 0.5 kruka 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 10%

Olivolja 0.5 dl 10%

Havssalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Grönsallad 800.0 gram 3%

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt på ugnen 150°C.
  2. Skär ner morot, vårlök, vitlök, chorizo och timjan grovt. Fyll kyckling, det som inte får plats läggs över och runtom.
  3. Skiva smör. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Lägg smör innanför skinnet. Ringla över olivolja. Salta och peppra.
  4. Lägg i ugnssäkert fat med hög kant. Stick in en köttermometer. Ställ in i ugnen till 70°C innertemperatur, cirka 1½ timme.
  5. Servera med en sallad.

Kockens kommentar

Om det inte går att få tag på färsk chorizo går det bra med rökt som är vanligare i butikerna.

Fler recept inom Hel kyckling i ugn

Liknande recept som Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer