Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Risotto med lufttorkad skinka
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 116
Kcal / portion: 611
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2446 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Arborioris 3.0 dl 35%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Vitt vin 3.0 dl 8%
Vatten 1.0 liter 0%
Kycklingbuljongtärning 2.0 styck 2%
Smör normalsaltat 25.0 gram 7%
Parmesan 150.0 gram 22%
Olivolja 2.0 msk 9%
Garnering:
Serranoskinka rökt 8.0 skivor 10%
Cocktailtomater 250.0 gram 3%
Persilja 1.0 kruka 1%
Olivolja 1.0 msk 5%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Halvera tomater. Hacka persilja. Koka upp vatten med buljongtärningar.
- Risotto: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och ris på medelvärme utan att bränna. Tillsätt vitlök och fräs ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt koka in under omrörning.
- Tillsätt varm buljong lite i taget och låt koka in till riset inte vill ta åt sig mer vätska (15-20 minuter). Tillsätt smör och parmesan. Rör om. Salta och peppra.
- Servera: Lägg upp risotto i skålar. Lägg på en hög tomater. Rulla skinkskivor och lägg på. Strö över persilja. Ringla över olivolja. Garnera eventuellt med några skivor parmesan.
Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Risotto med lufttorkad skinka
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan