
Laxfärsbiffar med tomat och basilikasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 884

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 31%
Ägg 3.0 styck 5%
Basilika 1.0 kvist 0%
Tomater 1.0 kilo 5%
Gul lök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Soltorkade tomater 1.0 styck 0%
Olivolja 0%
Basilika 0%
Aromsmör ¤ 8.0 msk 22%
Broccoli 400.0 gram 4%
Grädde 3.0 dl 31%
Kockskolan:
Tillagning
- Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tomater. Finhacka soltorkade tomater.
- Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré och soltorkade tomater. Häll på en bottenkyla vatten. Låt såsen puttra på låg värme under lock minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner färsk strimlad basilika vid servering.
- Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i grädde 3-5 minuter, till lagom tuggmotstånd.
- Kör fisk och ägg till en grov färs i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilika. Kör ett varv till med matberedaren.
- Hetta upp smör i en panna. Forma små biffar. Stek någon minut på varje sida, de ska ha en rå kärna.
- Servera biffarna varma med tomatsåsen, broccolin och örtsmör.
Kockens kommentar
Läs om LCHF > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Laxfärsbiffar med tomat och basilikasås
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: