
Örtbakad kyckling med squashtagliatelle (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2690 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 35%
Basilika 1.0 kruka 0%
Persilja 0.5 kruka 0%
Parmesan 50.0 gram 7%
Valnötskärnor 25.0 gram 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Creme fraiche 2.0 dl 24%
Squashtagliatelle
Squash 4.0 st små 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Jungfruolja oliv (extra virgin) 0.5 dl 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Bladpersilja 1.0 knippe 0%
Parmesan nyriven 50.0 gram 7%
Flingsalt 0%
Till garnering
Valnötskärnor 20.0 styck 14%
Basilika 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Skölj squash. Hyvla tagliatellestrimlor med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag. Blanda med salt. Låt stå och vätska av sig medan du gör i ordning övriga ingredienser.
- Sätt ugnen på 200ºC. Lägg kycklingfiléer i en smord ugnsfast form. Lägg basilika, persilja, parmesan, valnötskärnor och vitlök i en matberedare. Kör till en smulig massa. Blanda crème fraiche och örtblandningen. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingen. Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter.
- Lägg över squshtagliatellen i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och pressad citron. Blanda. Tillsätt hackad persilja och riven parmesan. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
- Servera kycklingfiléerna med den kalla squshtagliatellen. Garnera med basilikablad och lite valnötter.
Kockens kommentar
GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Örtbakad kyckling med squashtagliatelle (GI-recept)
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan