Hoki under grönt spenattäcke med ljummen tomatsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hoki under grönt spenattäcke med ljummen tomatsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hoki hel

800.0 

gram

Bladspenat färsk

160.0 

gram

Parmesan

200.0 

gram

Pinjenötter

50.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tomater

5.0 

styck

Paprika gul

2.0 

styck

Rödlök

1.5 

styck

Oliver svarta kalamata

100.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Olivolja

0.5 

dl

Balsamvinäger vit }

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 693

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2773 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 521 gram)

Ingredienser

Visa:

Hoki hel 800.0 gram 14%

Bladspenat färsk 160.0 gram 1%

Parmesan 200.0 gram 26%

Pinjenötter 50.0 gram 12%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 0.5 dl 14%

Salt och peppar 0%

 

Tomater 5.0 styck 3%

Paprika gul 2.0 styck 2%

Rödlök 1.5 styck 3%

Oliver svarta kalamata 100.0 gram 5%

Basilika 1.0 kruka 0%

Olivolja 0.5 dl 14%

Balsamvinäger vit } 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Tina fisk om fryst. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv parmesan. Skala vitlök. Lägg parmesan, vitlök, pinjenötter, olivolja, salt och peppar i en mixer. Mixa slätt.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Bred spenatblandningen över. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Blanda vinäger, olja, salt och peppar i en bunke. Klyfta tomat. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla parika. Blanda tomat, lök, paprika och oliver med dressingen.
  5. Hetta upp en stekpanna. Vänd salladen hastigt i pannan, den ska bara bli lite varm. Blanda ner basilika innan servering.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Hoki under grönt spenattäcke med ljummen tomatsallad