Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 693

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2773 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hoki hel 800.0 gram 14%
Bladspenat färsk 160.0 gram 1%
Parmesan 200.0 gram 26%
Pinjenötter 50.0 gram 12%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 0.5 dl 14%
Tomater 5.0 styck 3%
Paprika gul 2.0 styck 2%
Rödlök 1.5 styck 3%
Oliver svarta kalamata 100.0 gram 5%
Basilika 1.0 kruka 0%
Olivolja 0.5 dl 14%
Balsamvinäger vit } 2.0 msk 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Tina fisk om fryst. Sätt ugnen på 175°C.
- Riv parmesan. Skala vitlök. Lägg parmesan, vitlök, pinjenötter, olivolja, salt och peppar i en mixer. Mixa slätt.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Bred spenatblandningen över. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Blanda vinäger, olja, salt och peppar i en bunke. Klyfta tomat. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla parika. Blanda tomat, lök, paprika och oliver med dressingen.
- Hetta upp en stekpanna. Vänd salladen hastigt i pannan, den ska bara bli lite varm. Blanda ner basilika innan servering.
Kockens kommentar
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Hoki under grönt spenattäcke med ljummen tomatsallad
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: