Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 0
Recept: 445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ostron med skal 12.0 styck 15%
Smör normalsaltat 3.0 msk 65%
Schalottenlök 1.5 styck 7%
Spenat färsk 8.0 blad 3%
Blekselleri 1.0 stjälk 1%
Persilja grovhackad 3.0 msk 1%
Tabasco röd 2.0 stänk 0%
Vitt bröd smulat 0.5 dl 8%
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Ostrontallrik > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på högsta värme och grill.
- Finhacka schalottenlök, selleri, spenat och persilja. Riv dygnsgammalt vitt bröd.
- Fräs lök, selleri, spenat och persilja i smör på låg värme till de har blivit mjuka. Tillsätt tabasco och rivet bröd. Ställ åt sidan.
- Täck botten i en långpanna med grovt salt. Öppna ostron och lossa dem från skalet. Låt dem ligga kvar i ena skalhalvan. Ställ ostronen i saltet.
- Fördela röran på ostronen. Grilla i ugnen 2-3 minuter tills de har fått färg.
Kockens kommentar
Det finns många varianter Oysters Rockefeller. Detta är en av dem. En annan är att tillsätta knaperstekt bacon. Originalet innehåller dock vare sig bacon eller spenat som i det här receptet. Se originalet via länk nedan.
Alternativ
Fler recept inom Ostronförrätter ¤
Liknande recept som Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
-
Ostron naturelle (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karl-Johan, Kockskolan
-
Oysters Rockefeller original, gratinerade ostron
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Oysters Kirkpatrik (Kilpatrik), gratinerade ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ostronfilé (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaktelostron (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Heta ostron med avokado (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan