Grillade ostron (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade ostron (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ostron med skal

8.0 

st stora

 

Tillbehör:

 

Chilisås het

 

 

eller

 

 

Tabasco röd

 

 

 

Kockskolan:

 

Så öppnas ostron >

 

 

Så lagas ostron >

 

 

Ostrontallrik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0

Recept: 67 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 21 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 8.0 st stora 100%

 

Tillbehör:

Chilisås het 0%

eller %

Tabasco röd 0%

 

Kockskolan:

Så öppnas ostron > Äts ej

Så lagas ostron > Äts ej

Ostrontallrik > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Lägg ostronen på grillen. Grilla dem i 5-15 minuter beroende på storlek, tills de börjar öppna sig lite grann.
  3. Bryt upp ostronen och servera med stark chilpepparsås, eller stänk några droppar tabasco på ostronen.

Kockens kommentar

Stora ostron passar bäst att grilla. Knacka med knogen på färska ostron som är lite öppna för att se om de lever. Om de då inte sluter sig, kasta dem. Ostron som inte öppnar sig efter tillagning kastas likaså. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.

Fler recept inom Ostronförrätter ¤

Liknande recept som Grillade ostron (förrätt)