Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0
Recept: 67 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ostron med skal 8.0 st stora 100%
Tillbehör:
Chilisås het 0%
eller %
Tabasco röd 0%
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
Ostrontallrik > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Lägg ostronen på grillen. Grilla dem i 5-15 minuter beroende på storlek, tills de börjar öppna sig lite grann.
- Bryt upp ostronen och servera med stark chilpepparsås, eller stänk några droppar tabasco på ostronen.
Kockens kommentar
Stora ostron passar bäst att grilla. Knacka med knogen på färska ostron som är lite öppna för att se om de lever. Om de då inte sluter sig, kasta dem. Ostron som inte öppnar sig efter tillagning kastas likaså. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.
Fler recept inom Ostronförrätter ¤
Liknande recept som Grillade ostron (förrätt)
-
Ostron naturelle (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karl-Johan, Kockskolan
-
Oysters Rockefeller original, gratinerade ostron
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Oysters Kirkpatrik (Kilpatrik), gratinerade ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ostronfilé (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaktelostron (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Heta ostron med avokado (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan