Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ostron med skal 24.0 styck 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Tillbehör:
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Rödvinsvinäger 4.0 msk 2%
Lättkryddad korv 4.0 styck 39%
Mörkt fast bröd 4.0 skivor 41%
Kockskolan:
Ostrontallrik > Äts ej
Så öppnas ostron > Äts ej
Kock: Karl-Johan, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Naturelle: Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.
- Öppna ostronen och skär citron i klyftor (läs mer > Så öppnas ostron). Servera ett torrt gott vin till.
À la Francaise: I Frankrike serveras ostron oftast även med vinegrett, baguette eller mörkt bröd och gärna en kryddig stekt korv till.
- Skala och finhacka lök. Häll vinäger i en skål och tillsätt löken. Öppna ostronen och stek korven. Servera.
Kockens kommentar
Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.
Alternativ
Fler recept inom Ostronförrätter ¤
Liknande recept som Ostron naturelle (förrätt)
-
Ostron naturelle (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karl-Johan, Kockskolan
-
Oysters Rockefeller original, gratinerade ostron
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Oysters Kirkpatrik (Kilpatrik), gratinerade ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ostronfilé (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaktelostron (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Heta ostron med avokado (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan