Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Vaktelostron (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 98
Kcal / portion: 34
GBR (GI) / port: 0
Recept: 134 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ostron med skal 4.0 styck 17%
Vaktelägg 8.0 styck 69%
Rödlök hackad 4.0 tsk 3%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 6%
Tabasco röd 4.0 stänk 0%
Pepparrot nyriven 2.0 tsk 4%
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Ostrontallrik > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Öppna ostron. Lossa från skalet. Låt ligga kvar i skalet.
- Knäck två vaktelägg i varje ostron.
- Hacka chili och rödlök, riv pepparroten och finfördela i ostronen.
- Avsluta med ett stänk tabasco och lite salt och peppar i varje ostron. Servera.
Kockens kommentar
Läs om ostron, klicka på ingrediens ostron.Fler recept inom Ostronförrätter ¤
Liknande recept som Vaktelostron (förrätt)
-
Ostron naturelle (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karl-Johan, Kockskolan
-
Oysters Rockefeller original, gratinerade ostron
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Oysters Kirkpatrik (Kilpatrik), gratinerade ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ostronfilé (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaktelostron (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Heta ostron med avokado (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan