Vaktelostron (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vaktelostron (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ostron med skal

4.0 

styck

Vaktelägg

8.0 

styck

Rödlök hackad

4.0 

tsk

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Tabasco röd

4.0 

stänk

Pepparrot nyriven

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så öppnas ostron >

 

 

Om chilisåser >

 

 

Ostrontallrik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Rosé Label

Mousserat torrt rosévin
Pris: 369 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 34

GBR (GI) / port: 0

Recept: 134 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 34 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 4.0 styck 17%

Vaktelägg 8.0 styck 69%

Rödlök hackad 4.0 tsk 3%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 6%

Tabasco röd 4.0 stänk 0%

Pepparrot nyriven 2.0 tsk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så öppnas ostron > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Ostrontallrik > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Öppna ostron. Lossa från skalet. Låt ligga kvar i skalet.
  2. Knäck två vaktelägg i varje ostron.
  3. Hacka chili och rödlök, riv pepparroten och finfördela i ostronen.
  4. Avsluta med ett stänk tabasco och lite salt och peppar i varje ostron. Servera.

Kockens kommentar

Läs om ostron, klicka på ingrediens ostron.

Fler recept inom Ostronförrätter ¤

Liknande recept som Vaktelostron (förrätt)