Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron

Foto: Japanese Cooking 101, kaki fry

Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ostron med skal

4.0 

st stora

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

0.5 

dl

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

2.0 

msk

Ägg

0.5 

styck

Panko ströbröd

2.0 

dl

Se kockens kommentar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitkål strimlad

200.0 

gram

Tonkatsusås

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så öppnas ostron >

 

 

Så lagas ostron >

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras skaldjur >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1046 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 4.0 st stora 3%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 0.5 dl 38%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 2.0 msk 6%

Ägg 0.5 styck 3%

Panko ströbröd 2.0 dl 38%

Se kockens kommentar Äts ej

 

Tillbehör:

Vitkål strimlad 200.0 gram 6%

Tonkatsusås 4.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Så öppnas ostron > Äts ej

Så lagas ostron > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras skaldjur > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Japanese Cooking" under bilden.

  1. Sås: Tonkatsusås förekommer i asiatiska butiker, men kan enkelt tillredas själv. Klicka på ingrediens Tonkatsusås.
  2. Ostron: Öppna och skär ut ostronen (läs mer > Så öppnas ostron). Skölj dem i saltat kallt vatten. Krama dem vänligt i hushållspapper eller handduk. Strimla vitkål mycket tunt.
  3. Dubbelpanera (se kommentar): Häll mjöl och panko i varsin skål. Knäck ägg i en tredje skål och vispa upp det med gaffel. Vänd ostronen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Tryck till pankon lätt så att det fastnar. Låt vila en liten stund så paneringen fäster ordentligt.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Fritera ostronen tills gyllenbruna med krispig panering. Det tar cirka 3 minuter. Vänd dem några gånger under stektiden.
  6. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper eller galler. Salta lätt, tänk på att ostronen är salta.
  7. Servera: En snygg uppläggning är att lägga upp dem i ostronskal. Servera med citronklyfta, strimlad kål och sås.

Kockens kommentar

 Kaki Fry: I Japan älskar man ostron och särskilt panerade friterade ostron. Tonkatsusås är en slags förtjockad Worcestershiresås. Tonkatsu är en maträtt av dubbelpanerad friterat fläskkött. Läs mer, klicka på ingrediens > Tonkatsusås.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Ostronen med panering och fettupptag väger tillagad 56 gram per portion, varav panering 82%. Energimängd 230 Kcal, varav 96% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fler recept inom Ostronförrätter ¤

Liknande recept som Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron