Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ostron med skal 4.0 st stora 3%
Frityrolja till fritering Äts ej
Fettupptag vid fritering 0.5 dl 38%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl 2.0 msk 6%
Ägg 0.5 styck 3%
Panko ströbröd 2.0 dl 38%
Se kockens kommentar Äts ej
Tillbehör:
Vitkål strimlad 200.0 gram 6%
Tonkatsusås 4.0 msk 6%
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras skaldjur > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på
"Japanese Cooking" under bilden.
- Sås: Tonkatsusås förekommer i asiatiska butiker, men kan enkelt tillredas själv. Klicka på ingrediens Tonkatsusås.
- Ostron: Öppna och skär ut ostronen (läs mer > Så öppnas ostron). Skölj dem i saltat kallt vatten. Krama dem vänligt i hushållspapper eller handduk. Strimla vitkål mycket tunt.
- Dubbelpanera (se kommentar): Häll mjöl och panko i varsin skål. Knäck ägg i en tredje skål och vispa upp det med gaffel. Vänd ostronen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Tryck till pankon lätt så att det fastnar. Låt vila en liten stund så paneringen fäster ordentligt.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Fritera ostronen tills gyllenbruna med krispig panering. Det tar cirka 3 minuter. Vänd dem några gånger under stektiden.
- Ta ur och låt rinna av på hushållspapper eller galler. Salta lätt, tänk på att ostronen är salta.
- Servera: En snygg uppläggning är att lägga upp dem i ostronskal. Servera med citronklyfta, strimlad kål och sås.
Kockens kommentar
Kaki Fry: I Japan älskar man ostron och särskilt panerade friterade ostron. Tonkatsusås är en slags förtjockad Worcestershiresås. Tonkatsu är en maträtt av dubbelpanerad friterat fläskkött. Läs mer, klicka på ingrediens > Tonkatsusås.Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Ostronen med panering och fettupptag väger tillagad 56 gram per portion, varav panering 82%. Energimängd 230 Kcal, varav 96% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fler recept inom Ostronförrätter ¤
Liknande recept som Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
-
Ostron naturelle (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karl-Johan, Kockskolan
-
Oysters Rockefeller original, gratinerade ostron
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Oysters Kirkpatrik (Kilpatrik), gratinerade ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ostronfilé (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaktelostron (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Heta ostron med avokado (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan