Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Heta ostron med avokado (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 159
Kcal / portion: 364
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1455 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Ostron med skal 24.0 styck 9%
Avokado 2.0 st stora 91%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Tabasco röd 0%
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
Ostrontallrik > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Öppna ostronen. Lägg upp på tallrik.
- Halvera avokadon och ta bort kärnan.
Riv försiktigt av avokadoskalet. Tärna avokadoköttet. Hacka persilja. - Lägg avokado i ostronen. Strö över hackad persilja.Stänk några droppar tabasco över.
Kockens kommentar
Knacka med knogen på färska ostron som är lite öppna för att se om de lever. Om de då inte sluter sig, kasta dem. Läs mer > Klicka på ingrediens Ostron.
Fler recept inom Ostronförrätter ¤
Liknande recept som Heta ostron med avokado (förrätt)
-
Ostron naturelle (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karl-Johan, Kockskolan
-
Oysters Rockefeller original, gratinerade ostron
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Falsk Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Oysters Kirkpatrik (Kilpatrik), gratinerade ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ostronfilé (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaktelostron (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Heta ostron med avokado (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan