Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 51%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Majrova 2.0 styck 8%
Majskolv hel rå 2.0 styck 12%
Portabellasvamp 4.0 styck 2%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 24%
Flingsalt 0%
Marinad:
Tamarisoja } 1.0 dl Äts ej
Citronskal 1.0 styck Äts ej
Kvisttomater 2.0 styck Äts ej
Havssalt 1.0 tsk Äts ej
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 230°C och lägg in i iPinium-platta. Se till att den blir riktigt het.
- Finhacka tomaterna. lägg i bunke med tamarisoja, citronskal, salt och sambal oelek. Mixa hastigt med mixerstav.
- Lägg i kyckling i marinaden.
- Dela paprika i 4 delar. Halvera majskolv. Skiva majrova. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.
- Lägg kyckling på den heta plattan tillsammans med grönsaker. Grilla 5 minuter. Vänd och grilla ytterligare 5 minuter.
- Servera med rucola och pressa över lite citronsaft.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Het tamarigrillad kyckling på iPiniumplatta
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan