Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammlägg 8.0 styck 67%
Morot 2.0 styck Äts ej
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Salt 1.0 tsk Äts ej
Tillbehör:
Couscous 3.0 dl 29%
Morot 1.0 styck 1%
Senap fransk osötad 4.0 msk 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala morot och lök. Skär löken i klyftor. Halvera moroten.
- Lägg lammlägg i kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av.
- Lägg i lök, morot, salt och peppar. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
- Tillaga coscous enligt anvisning på paketet.
- Garnera med morot och persilja. Servera med senap.
Alternativ
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Kokt lammlägg
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan