Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammbog med ben

1.5 

kilo

Äpple utan skal

6.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Svartpeppar hel

10.0 

korn

Lagerblad

2.0 

blad

Salt

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tokolosh Merlot

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 699 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammbog med ben 1.5 kilo 55%

Äpple utan skal 6.0 styck 17%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%

Svartpeppar hel 10.0 korn 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

Salt 1.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 24%

 

Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Kärna ur och skiva äpplen.
  2. Skumma: Lägg köttet i kastrull med vatten. Koka upp och skumma av väl i 5-10 minuter.
  3. Tillsätt äpplen och låt sjuda på låg värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
  4. Koka under tiden potatis.
  5. Sky/sås: Lyft upp kött, lagerblad och pepparkorn. Mixa spadet med stavmixer. Lägg tillbaka köttet.
  6. Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några äppelskivor.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Äppelkokt lammbog