Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammbog med ben 1.5 kilo 55%
Äpple utan skal 6.0 styck 17%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%
Svartpeppar hel 10.0 korn 0%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Salt 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 24%
Kockskolan:
Så lagas lammbog > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Kärna ur och skiva äpplen.
- Skumma: Lägg köttet i kastrull med vatten. Koka upp och skumma av väl i 5-10 minuter.
- Tillsätt äpplen och låt sjuda på låg värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
- Koka under tiden potatis.
- Sky/sås: Lyft upp kött, lagerblad och pepparkorn. Mixa spadet med stavmixer. Lägg tillbaka köttet.
- Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några äppelskivor.
Kockens kommentar
Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Äppelkokt lammbog
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan