Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2666 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammbog med ben 2.0 kilo 60%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök 4.0 klyftor 1%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Vatten 1.5 liter 0%
Korianderfrön hel 1.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Plommontomater 2.0 styck 1%
Silverlök 1.0 styck 1%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Limejuice 2.0 msk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 24%
Lime 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Så lagas lammbog > Äts ej
Så grytkokas lammkött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (30 min + 4 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Skala och dela lök och vitlök.
- Bräsera: Bryn lammbogen i smör runt om i gryta. Ta ur. Fräs lök och vitlök tills det fått färg utan att bränna. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med vatten så att det täcker och tillsätt korianderfrön.
- Sätt in långt ner i ugnen. Låt stå cirka 4 timmar.
- Salsa: Skala silverlöken. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Hacka koriandern och vänd ner i tomathacket. Smaka av med limejuice och salt.
- Plocka ut lammbogen från grytan, låt svalna något. Sila buljongen och salta. Plocka lammbogen i grova bitar och lägg i buljongen.
- Servera buljongen och lammbogen med pico de gallo, en klick crème fraiche och en limeklyfta.
Kockens kommentar
Pico de gallo (spa. "tuppens näbb") är en tomatsalsa med bland annat koriander, chili och lök. Det är en klassisk nationell salsa i Mexiko, som med sina färger grön, röd och vit representerar landets flagga.Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan