Lammtagine med dadlar och tomat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammtagine med dadlar och tomat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lamm grytbitar

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Körsbärstomater burk

1.0 

burk

Spiskummin mald

0.5 

msk

Saffran

0.5 

gram

Kalvbuljong avfettad

4.0 

dl

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Dadlar kärnfria

12.0 

styck

Pistaschenötter med skal

0.5 

dl

Russin gula

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Taginegryta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1627 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 378 gram)

Ingredienser

Visa:

Lamm grytbitar 600.0 gram 41%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 msk 14%

Körsbärstomater burk 1.0 burk 4%

Spiskummin mald 0.5 msk 1%

Saffran 0.5 gram 0%

Kalvbuljong avfettad 4.0 dl 2%

el. kalvfond konc. + vatten 0%

Dadlar kärnfria 12.0 styck 15%

Pistaschenötter med skal 0.5 dl 6%

Russin gula 1.0 dl 11%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Taginegryta > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och hacka lök. Bryn kött i en botten på tangine tills de får färg. Fräs löken.
  2. Slå på tomat, kalvfond och kryddor. Lägg på locket. Koka sakta i 1-1,5 timme.
  3. Lägg i dadlar. Koka i ytterligare 15 minuter under lock.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över gula russin och nötter. Servera gärna med t ex cous cous, bulgur eller matvete.

Kockens kommentar

I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Lammtagine med dadlar och tomat