Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1627 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lamm grytbitar 600.0 gram 41%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 2.0 msk 14%
Körsbärstomater burk 1.0 burk 4%
Spiskummin mald 0.5 msk 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Kalvbuljong avfettad 4.0 dl 2%
el. kalvfond konc. + vatten 0%
Dadlar kärnfria 12.0 styck 15%
Pistaschenötter med skal 0.5 dl 6%
Russin gula 1.0 dl 11%
Kockskolan:
Taginegryta > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skala och hacka lök. Bryn kött i en botten på tangine tills de får färg. Fräs löken.
- Slå på tomat, kalvfond och kryddor. Lägg på locket. Koka sakta i 1-1,5 timme.
- Lägg i dadlar. Koka i ytterligare 15 minuter under lock.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över gula russin och nötter. Servera gärna med t ex cous cous, bulgur eller matvete.
Kockens kommentar
I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Lammtagine med dadlar och tomat
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan