Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1972 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lamm grytbitar 700.0 gram 40%
Korianderfrö mald 1.0 msk 1%
Mynta torkad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Apelsinjuice 5.0 msk 2%
Olivolja 0.5 dl 19%
Spiskummin mald 1.0 msk 1%
Gul lök 1.0 styck 3%
Aprikoser torkade 150.0 gram 19%
Dadlar kärnfria 50.0 gram 8%
Köttbuljong avfettad 6.0 dl 2%
Sesamfrön 2.0 msk 5%
Kockskolan:
Om bräsering > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min + 24 tim )
- Blanda lammkött med apelsinjuice och örter. Marinera över natten.
- Blötlägg aprikoser i vatten som precis täcker. Skala och skiva lök.
- Bräsera: Tag upp lammet men spar marinaden. Hetta upp en stekpanna. Bryn lammet i olja. Lägg över i en gryta. Stek löken. Lägg i grytan.
- Tillsätt marinaden, vattnet från aprikoserna, aprikoserna, dadlar och buljong. Koka sakta på låg värme under lock i cirka 1 timme tills lammet börjar kännas klart. Ta av locket mot slutet av koktiden så att en del av vätskan kokar bort och såsen tjocknar.
- Koka gärna lite saffransris att servera till. Strö över sesamfrön. Servera.
Kockens kommentar
Denna lammrätt hittar man i Tunisien.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Sikbadj, tunisisk lammgryta
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan