Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lamm grytbitar 800.0 gram 48%
Morot liten 8.0 styck 7%
Borretanalök 4.0 styck 4%
Vårlök 4.0 styck 1%
Vatten 6.0 dl 0%
Grädde 2.0 dl 39%
Kockskolan:
Om grytor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.
- Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.
- Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.
- Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.
Kockens kommentar
Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Gryta på lamm med primörer
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan