Gryta på lamm med primörer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gryta på lamm med primörer

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lamm grytbitar

800.0 

gram

Morot liten

8.0 

styck

Borretanalök

4.0 

styck

Vårlök

4.0 

styck

Vatten

6.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om grytor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 478 gram)

Ingredienser

Visa:

Lamm grytbitar 800.0 gram 48%

Morot liten 8.0 styck 7%

Borretanalök 4.0 styck 4%

Vårlök 4.0 styck 1%

Vatten 6.0 dl 0%

Grädde 2.0 dl 39%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om grytor > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.
  2. Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.
  3. Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.
  4. Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.

Kockens kommentar

Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Gryta på lamm med primörer