Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1921 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammbog+bringa m. ben 1500.0 gram 60%
Lammkött ej ben/portion 200.0 gram Äts ej
el. nötkött Äts ej
Gul lök 1.0 st stor 4%
Oxbuljong avfettad 1.5 liter 10%
Potatis 4.0 st stora 21%
Morötter 2.0 st stora 6%
Kockskolan:
Om lapskojs > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
Se film, klicka på "Keef Cooks" under bilden.
- Stortärna köttet. skala och grovskär lök.
- Lägg i kastrull med buljong, fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och låt sjuda till köttet är mört i cirka 3 timmar.
- Skala potatis och morötter. Tillsätt dessa 30-60 minuter innan köttet är klart.
- Smaka av med salt, peppar och Worcestershiresås.
Kockens kommentar
Scores (lobscores) är klassisk engelsk sjömansmat med speciell anknytning till Liverpool. Tillagas av lamm- eller nötkött. Lapskojs som rätt förekommer i länderna intill Nordsjön och Östersjön. Läs mer > Om lapskojs.Alternativ
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan