Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2101 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lamm grytbitar 1.0 kilo 53%
Vatten 8.0 dl 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%
Kvisttomater 10.0 styck 8%
Ingefära 6.0 cm 2%
Sötpotatis 800.0 gram 26%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Kockskolan:
Om bräsering > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skär lammkött i 5x5 cm stora bitar. Mindre bitar blir torra.
- Bräsera: Salta och peppra lammbitarna. Hetta upp olivolja i stekpanna. Bryn dem i omgångar tills de har fått färg. Lägg över i kastrull.
- Slå på vatten, tamarisoja och grönsaksfond. Låt småputtra 1 1/2 timme.
- Skala och skär ner ingefära. Mixa i mixer tillsammans med tomater. Salta. Häll i kastrullen.
- Skala och grovtärna sötpotatis. Lägg i grytan. Låt puttra 10 minuter.
- Skär sparris i 2 centimeter stora bitar. Skiva äpple. Lägg i grytan. Servera.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Ingefärsdoftande lammgryta
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan