Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 839

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammlägg 8.0 styck 59%
Potatis 800.0 gram 16%
Morot 2.0 styck 2%
Grädde 2.0 dl 21%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Majsstärkelse 1.0 msk 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
- Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.
- Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.
- Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.
Alternativ
Fler recept inom Lammstek i ugn
Liknande recept som Lammlägg i ugn
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kryddmarinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad, torkad eller rökt fårfiol
Tid: 15 min (+ 80 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammlägg i ugn
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad kokt och/eller stekt lammrulle
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fylld lammstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammstek provençale på rotfruktsbädd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnstekt stor lammbogsstek
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan