Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 159
 
    
                Kcal / portion: 839
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 3356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammlägg 8.0 styck 59%
Potatis 800.0 gram 16%
Morot 2.0 styck 2%
Grädde 2.0 dl 21%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Majsstärkelse 1.0 msk 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
- Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.
- Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.
- Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.
Alternativ
Fler recept inom Lammstek i ugn
Liknande recept som Lammlägg i ugn
- 
                
                    Lammstek grundreceptTid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kryddmarinerad lammstekTid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt visTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rimmad, torkad eller rökt fårfiolTid: 15 min (+ 80 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lammlägg i ugnTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcremeTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Färserad kokt och/eller stekt lammrulleTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fylld lammstekTid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lammstek provençale på rotfruktsbäddTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnstekt stor lammbogsstekTid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              