Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammlägg

8.0 

styck

Potatis

800.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Majsstärkelse

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Bonheur Prima

Smakrikt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 839

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3356 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 528 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammlägg 8.0 styck 59%

Potatis 800.0 gram 16%

Morot 2.0 styck 2%

Grädde 2.0 dl 21%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Majsstärkelse 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
  3. Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.
  4. Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.
  5. Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.

Alternativ

Kokt lammlägg

Kalvlägg

Fläsklägg med rotmos

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Lammlägg i ugn