Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammrostbiff

800.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Färskpotatis med skal

600.0 

gram

Rädisor

8.0 

styck

Sockerärter

100.0 

gram

Babyspenat

50.0 

gram

Rapsolja

0.7 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Getost (chèvre)

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammrostbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammrostbiff 800.0 gram 32%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Färskpotatis med skal 600.0 gram 13%

Rädisor 8.0 styck 0%

Sockerärter 100.0 gram 1%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Rapsolja 0.7 dl 18%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Creme fraiche 2.0 dl 23%

Getost (chèvre) 50.0 gram 6%

 

Kockskolan:

Så lagas lammrostbiff > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Bryn: Salta och peppra lamm. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rostbiffen runtom.
  3. Ugn: Lägg på en plåt. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till 57°C kärntemperatur. Det tar cirka 30 minuter.
  4. Tillbehör: Koka potatis i saltat vatten, vattnet ska smaka som havsvatten. Skiva rädisor tunt. Koka sockerärtor snabbt i lättsaltat vatten.
  5. Dela potatis. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Mixa ost och creme fraiche slätt. Skiva lammet tunt.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme