Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammrostbiff 800.0 gram 32%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Färskpotatis med skal 600.0 gram 13%
Rädisor 8.0 styck 0%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Rapsolja 0.7 dl 18%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 23%
Getost (chèvre) 50.0 gram 6%
Kockskolan:
Så lagas lammrostbiff > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Bryn: Salta och peppra lamm. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rostbiffen runtom.
- Ugn: Lägg på en plåt. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till 57°C kärntemperatur. Det tar cirka 30 minuter.
- Tillbehör: Koka potatis i saltat vatten, vattnet ska smaka som havsvatten. Skiva rädisor tunt. Koka sockerärtor snabbt i lättsaltat vatten.
- Dela potatis. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa ost och creme fraiche slätt. Skiva lammet tunt.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.
Fler recept inom Lammstek i ugn
Liknande recept som Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kryddmarinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad, torkad eller rökt fårfiol
Tid: 15 min (+ 80 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammlägg i ugn
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad kokt och/eller stekt lammrulle
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fylld lammstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammstek provençale på rotfruktsbädd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnstekt stor lammbogsstek
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan