För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kryddmarinerad lammstek

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Lammstek benfri

1.6 

kilo

 

Marinad:

 

Citron (juice+kött)

2.0 

styck

Timjan färsk

4.0 

kvistar

 

Chilifrukt röd

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Koriander färsk

3.0 

kvistar

Kanel mald

1.0 

krm

Kardemumma mald

0.5 

msk

Kryddnejlika

0.5 

msk

Rosmarin torkad

0.5 

msk

Yoghurt naturell

3.0 

dl

 

 

Kockskolan:

 

Om termometrar >

 

 

Stektermometer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 170 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri 1.6 kilo 100%

 

Marinad:

Citron (juice+kött) 2.0 styck Äts ej

Timjan färsk 4.0 kvistar Äts ej

 

Chilifrukt röd 2.0 styck Äts ej

Vitlök torkad 2.0 klyftor Äts ej

Koriander färsk 3.0 kvistar Äts ej

Kanel mald 1.0 krm Äts ej

Kardemumma mald 0.5 msk Äts ej

Kryddnejlika 0.5 msk Äts ej

Rosmarin torkad 0.5 msk Äts ej

Yoghurt naturell 3.0 dl Äts ej

 

 

Kockskolan:

Om termometrar > Äts ej

Stektermometer > Äts ej

Tillagning (1 tim 20 min + 7 tim )

  1. Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera i 2 timmar. Vänd runt steken några gånger.
  2. Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.
    Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.
    Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.
    Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).
  3. Sätt ugnen på 210°C.
  4. Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå i 20 minuter.
  5. Sätt ner värmen till 150°C. Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).
  6. Ta ut köttet och låt det vila inpackad i aluminiumfolie cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Kött som ugnslagas tappar 15-35%% av sin vikt beroende på stektid. Räkna med 185 gram råkött per portion rosastekt kött. Ger 140 gram färdiglagat.

Tillbehörsförslag

Portvinssås

Olivpotatismos

Salladskål med ärter

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Kryddmarinerad lammstek