Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Oliver gröna el. svarta

20.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 15

Recept: 1365 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 203 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 39%

Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 6%

Olivolja 1.0 dl 55%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
  3. Hacka och tillsätt oliver och lite olivolja till lagom konsistens. Rör om.
  4. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.

Kockens kommentar

Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed en mycket kryddstarkt mos.

Passar till

Fläskkorv t.ex.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Olivpotatismos