Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 720

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2879 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkorv 600.0 gram 49%
Lagerblad 3.0 blad 0%
Kryddpeppar hel 8.0 styck 0%
Kryddnejlika 3.0 styck 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 19%
Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 3%
Olivolja 1.0 dl 26%
Senap svensk 4.0 msk 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatisen mjuk. Är korven redan kokt behöver den bara värmas. Butikskorv är som regel förkokt.
- Rå korv: Krossa kryddpepparkorn. Ta av "plastskinnet". Skölj korven och lägg i en rymlig gryta (korven skall få plats att svälla). Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt kryddor. Sjud korven utan lock i cirka 30 minuter. Korven får inte koka.
- Olivpotatis: Hacka oliver. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt oliver och olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed ett mycket kryddstarkt mos. Läs mer om fläskkorv, klicka på ingrediensen.
Mosalternativ
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Kokt fläskkorv med olivpotatis
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan