Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Tomater 8.0 styck 8%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Merguez } 5.0 styck 29%
Apetina 20% fett } 300.0 gram 43%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Salt 0%
Tillbehör:
Matbröd 4.0 skivor 18%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka ingefära.
Skär tomater i bitar. - Lägg tomater, ingefära och sambal oelek i en matberedare/mixer. Mixa till jämn smet. Häll över i en kastrull och låt koka upp.
- Skiva korv. Häll bort spadet från Apertina.
Tillsätt korv och Apertina i grytan. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt. - Grovskär rucola och blanda ner i grytan. Servera.
Kockens kommentar
Läs mer om merguez, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Kryddig merguezgryta
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan