Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 4.0 dl 43%
Vatten 8.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Svarta bönor konserv 380.0 gram 16%
Chorizokorv svensk 200.0 gram 35%
Kantareller konserv avrunnen 75.0 gram 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Matolja (rapsolja) 0.5 msk 2%
Tranbär frysta utan socker 50.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Lägg kantareller i blöt cirka 20 minuter.
- Koka upp vatten och fond. Tillsätt bulgur och sjud cirka 10 minuter. Slå av vattnet.
- Häll av vattnet från bönorna. Skär chorizo i 1 cm tjocka skivor. Tillsätt bönor, chorizo, kantareller, pressad vitlök, tranbär, salt och peppar i bulgurn.
- Fräs allt cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
Läs mer om chorizo, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan