Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bulgur gryn

4.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Svarta bönor konserv

380.0 

gram

Chorizokorv svensk

200.0 

gram

Kantareller konserv avrunnen

75.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Tranbär frysta utan socker

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 570 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 4.0 dl 43%

Vatten 8.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Svarta bönor konserv 380.0 gram 16%

Chorizokorv svensk 200.0 gram 35%

Kantareller konserv avrunnen 75.0 gram 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 2%

Tranbär frysta utan socker 50.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Lägg kantareller i blöt cirka 20 minuter.
  2. Koka upp vatten och fond. Tillsätt bulgur och sjud cirka 10 minuter. Slå av vattnet.
  3. Häll av vattnet från bönorna. Skär chorizo i 1 cm tjocka skivor. Tillsätt bönor, chorizo, kantareller, pressad vitlök, tranbär, salt och peppar i bulgurn.
  4. Fräs allt cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer om chorizo, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär