Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Wienerkorv 12.0 styck 54%
Potatis 1.0 kilo 23%
Vetemjöl 3.0 dl 22%
Tillbehör:
Senap svensk 0%
Ketchup 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala, koka och mosa potatisen med mixer eller med potatisstöt.
- Blanda moset med salt, peppar och mjöl.
Knåda tills det blir en fast deg. Använd så lite mjöl som möjligt. Smular degen sig för mycket kan lite vatten tillsättas för att göra den smidig. - Dela degen i bitar och kavla ut till tunna plättar, cirka 20 centimeter i diameter.
- Stek plättarna i omgångar i torr panna på medelhög värme ett par minuter på var sida, tills de fått fin färg.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korven och tag av från plattan. Låt korven ligga i vattnet några minuter så att den blir genomvarm.
- Rulla in en korv i varje potatisplätt. Servera senap och ketchup till.
Kockens kommentar
Lompe är klassiska norska potatisplättar. Rätten väcker positiva barndomsminnen hos Kockskolans norske kock Petter.
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan