Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Wienerkorv

12.0 

styck

Potatis

1.0 

kilo

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2859 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 336 gram)

Ingredienser

Visa:

Wienerkorv 12.0 styck 54%

Potatis 1.0 kilo 23%

Vetemjöl 3.0 dl 22%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Senap svensk 0%

Ketchup 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skala, koka och mosa potatisen med mixer eller med potatisstöt.
  2. Blanda moset med salt, peppar och mjöl.
    Knåda tills det blir en fast deg. Använd så lite mjöl som möjligt. Smular degen sig för mycket kan lite vatten tillsättas för att göra den smidig.
  3. Dela degen i bitar och kavla ut till tunna plättar, cirka 20 centimeter i diameter.
  4. Stek plättarna i omgångar i torr panna på medelhög värme ett par minuter på var sida, tills de fått fin färg.
  5. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korven och tag av från plattan. Låt korven ligga i vattnet några minuter så att den blir genomvarm.
  6. Rulla in en korv i varje potatisplätt. Servera senap och ketchup till.

Kockens kommentar

Lompe är klassiska norska potatisplättar. Rätten väcker positiva barndomsminnen hos Kockskolans norske kock Petter.

 

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv