Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Röda linser torkade 150.0 gram 26%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Rödlök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 10%
Tomater 3.0 styck 3%
Chorizokorv svensk 3.0 styck 74%
Olivolja 2.0 msk 12%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet.
- Skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter.
- Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut. Tillsätt blomkål och tomathacket. Slå på vatten så att det täcker. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
- Skär korven i skivor och lägg ner i grytan. Tillsätt linserna. Salta. Låt småkoka i 5 minuter till.
Kockens kommentar
Läs mer om chorizo, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Het linsgryta med chorizo och blomkål
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan