Het linsgryta med chorizo och blomkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Het linsgryta med chorizo och blomkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Röda linser torkade

150.0 

gram

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Rödlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Tomater

3.0 

styck

Chorizokorv svensk

3.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Brune

Mörk medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Röda linser torkade 150.0 gram 26%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Rödlök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 10%

Tomater 3.0 styck 3%

Chorizokorv svensk 3.0 styck 74%

Olivolja 2.0 msk 12%

Tillagning (30 min )

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet.
  2. Skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter.
  3. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut. Tillsätt blomkål och tomathacket. Slå på vatten så att det täcker. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
  4. Skär korven i skivor och lägg ner i grytan. Tillsätt linserna. Salta. Låt småkoka i 5 minuter till.

Kockens kommentar

Läs mer om chorizo, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Het linsgryta med chorizo och blomkål