Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2937 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Olika matkorvar } 600.0 gram 56%
Bacon tärnad 175.0 gram 21%
Purjolök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Vatten 5.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%
Torrt vitt vin 1.0 dl 2%
Chiliflingor 2.0 tsk 0%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 15%
Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Ansa och skiva purjolök. Skala vitlök och finhacka. Hacka persilja.
- Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek korven tills den fått färg.
- Ta ur koven och stek på medelvärme bacon, purjolök och vitlök i cirka 5 minuter.
- Lägg tillbaka korven och häll på vatten, fond och vin. Tillsätt chiliflingor och bönor. Rör ner lite matlagningsmjöl. Låt småkoka i 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Strö över hackad persilja.
Kockens kommentar
Byt ut vinet mot vatten, om så önskas.
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Bönkorvgryta
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan