Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olika matkorvar }

600.0 

gram

Bacon tärnad

175.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Vatten

5.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Chiliflingor

2.0 

tsk

Vita bönor konserverad

400.0 

gram

Matlagningsmjöl

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Matolja till stekning

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2937 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 487 gram)

Ingredienser

Visa:

Olika matkorvar } 600.0 gram 56%

Bacon tärnad 175.0 gram 21%

Purjolök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Vatten 5.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Torrt vitt vin 1.0 dl 2%

Chiliflingor 2.0 tsk 0%

Vita bönor konserverad 400.0 gram 15%

Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Matolja till stekning 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (40 min )

  1. Ansa och skiva purjolök. Skala vitlök och finhacka. Hacka persilja.
  2. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek korven tills den fått färg.
  3. Ta ur koven och stek på medelvärme bacon, purjolök och vitlök i cirka 5 minuter.
  4. Lägg tillbaka korven och häll på vatten, fond och vin. Tillsätt chiliflingor och bönor. Rör ner lite matlagningsmjöl. Låt småkoka i 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
    Strö över hackad persilja.

Kockens kommentar

Byt ut vinet mot vatten, om så önskas.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Bönkorvgryta