Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 746

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 500.0 gram 7%
Morot 500.0 gram 3%
Gul lök 1.0 styck 1%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Paprika röd 2.0 styck 2%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Tomater 1.0 kilo 4%
Chorizokorv svensk 600.0 gram 61%
Vatten 1.0 liter 0%
Kummin mald 1.0 msk 1%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Olivolja till stekning 2.0 msk 5%
Tillbehör:
Crème fraiche el. gräddfil 6.0 msk 6%
Surdegsbröd 12.0 skivor 35%
Kockskolan:
Om gulasch > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala potatis, morot, gul lök och vitlök. Tärna potatis. Skiva morot och gul lök. Finhacka vitlök.
- Kärna ur och strimla paprika. Tärna tomater. Skiva chorizo.
- Hetta upp olivolja i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i gul lök och vitlök, fräs någon minut. Lägg i potatis, morot och paprika, fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt tomat, vatten, kummin och tomatpuré. Låt sjuda cirka 10 minuter.
- Tillsätt chorizo och salta. Låt småputtra ytterligare 10 minuter.
- Servera med en klick crème fraiche och ett gott bröd.
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Korvgulasch
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan