Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde

Foto: Bruno Albouze

Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

500.0 

gram

Smör

115.0 

gram

Standardmjölk (röd)

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1300 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 183 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 500.0 gram 26%

Smör 115.0 gram 64%

Standardmjölk (röd) 2.0 dl 9%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Bruno Albouze" under bilden. I filmen används mjölk i stället för grädde.

  1. Koka potatisen med skal och skala den efteråt, det ger mer smak och näring.
  2. Pressa potatisen med potatispress i kastrullen.
  3. Rör om med slev till sammanhängande deg. Rör ner smör till jämn smet.
  4. Tillsätt grädde och vispa ordentligt till luftigt mos. Smeten skall vara ganska lös.
  5. Pressa genom finmaskig sil.
  6. Smaka av med kryddor.
  7. Värm på vid behov. Servera.

Kockens kommentar

Mousselinepotatis är en variant av fin potatispuré, med den skillnaden att grädde används i stället för mjölk (som i filmen). Mousseline = "fint" (läs mer > Om mousse). Se alternativa recept via länkar nedan. Läs mer > Så kokas potatis.

Alternativ

Potatispuré

Klassisk potatismos

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde