Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 37%
Smör normalsaltat 50.0 gram 25%
Mjölk 2.0 dl 8%
Pesto Genovese 80.0 gram 30%
Kockskolan:
Om pesto > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Tillsätt pesto. Smaka av med salt och peppar. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.
Alternativ
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Pestomos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan