Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Pesto Genovese

80.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1460 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 37%

Smör normalsaltat 50.0 gram 25%

Mjölk 2.0 dl 8%

Pesto Genovese 80.0 gram 30%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
  2. Värm upp mjölk och smält smör.
  3. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
  4. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Tillsätt pesto. Smaka av med salt och peppar. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

Alternativ

Hemlagad klassisk pesto

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Pestomos