Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2741 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 1.0 kilo 25%
Ägg 2.0 styck 5%
Parmesan nyriven 50.0 gram 7%
Timjan färsk 0.4 kruka 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Olivolja 1.0 msk 4%
Vetemjöl 3.0 dl 23%
Mjöl till utbakning 1.0 dl 8%
Tillbehör:
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Parmesan 100.0 gram 13%
Olivolja 0.5 dl 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och koka potatisen mjuk (cirka 40 minuter). Finhacka timjan. Riv parmesan.
- Häll av vattnet. Pressa potatis med potatispress eller genom en sil ner i en bunke.
- Tillsätt ägg, parmesan, timjan, salt och vetemjöl. Blanda väl till smidig deg. Lägg degen i kylskåp i 20 minuter.
- Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Låt sjuda.
- Mjöla ett bakbord. Dela degen i hanterbara klumpar. Rulla degen till en sopkvasttjock stång. Skär av 2 cm långa bitar. Tryck till en liten grop med tummen.
- Lägg bitarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Plocka ur med hålslev.
- Lägg rucola på tallrik och sedan gnocchi. Hyvla över tunna skivor av parmesan. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Pressa citronjuice över.
Kockens kommentar
Fungerar som tillbehör eller som ensamrätt till exempel med lite parmaskinka.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Hemlagade gnocchi av potatismos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan