För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hemlagade gnocchi av potatismos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis mjölig sort

1.0 

kilo

Ägg

2.0 

styck

Parmesan nyriven

50.0 

gram

Timjan färsk

0.4 

kruka

Salt

0.5 

tsk

Olivolja

1.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

dl

Mjöl till utbakning

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Rucolasallat

25.0 

gram

Parmesan

100.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 379 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 1.0 kilo 25%

Ägg 2.0 styck 5%

Parmesan nyriven 50.0 gram 7%

Timjan färsk 0.4 kruka 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Olivolja 1.0 msk 4%

Vetemjöl 3.0 dl 23%

Mjöl till utbakning 1.0 dl 8%

 

Tillbehör:

Rucolasallat 25.0 gram 0%

Parmesan 100.0 gram 13%

Olivolja 0.5 dl 14%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk (cirka 40 minuter). Finhacka timjan. Riv parmesan. 
  2. Häll av vattnet. Pressa potatis med potatispress eller genom en sil ner i en bunke.
  3. Tillsätt ägg, parmesan, timjan, salt och vetemjöl. Blanda väl till smidig deg. Lägg degen i kylskåp i 20 minuter.
  4. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Låt sjuda.
  5. Mjöla ett bakbord. Dela degen i hanterbara klumpar. Rulla degen till en sopkvasttjock stång. Skär av 2 cm långa bitar. Tryck till en liten grop med tummen.
  6. Lägg bitarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Plocka ur med hålslev.
  7. Lägg rucola på tallrik och sedan gnocchi. Hyvla över tunna skivor av parmesan. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Pressa citronjuice över.

Kockens kommentar

Fungerar som tillbehör eller som ensamrätt till exempel med lite parmaskinka.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Hemlagade gnocchi av potatismos