Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 4
Recept: 839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 400.0 gram 12%
Potatis 400.0 gram 32%
Smör normalsaltat 3.0 msk 34%
Mjölk 3.0 dl 21%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Skala potatis och rotselleri. Skär i bitar.
Koka potatis och rotselleri mjuk. Häll bort vattnet.
Mosa potatissellerin och tillsätt smör och mjölk (helst varm) till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar till all slags mat, ungefär som potatismos. Gärna till stekt fisk.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Sellerimos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan