Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotselleri

400.0 

gram

Potatis

400.0 

gram

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 4

Recept: 839 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 244 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 400.0 gram 12%

Potatis 400.0 gram 32%

Smör normalsaltat 3.0 msk 34%

Mjölk 3.0 dl 21%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning

  1. Skala potatis och rotselleri. Skär i bitar.

  2. Koka potatis och rotselleri mjuk. Häll bort vattnet.

  3. Mosa potatissellerin och tillsätt smör och mjölk (helst varm) till lagom konsistens. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Passar till all slags mat, ungefär som potatismos. Gärna till stekt fisk.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Sellerimos