För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stationshusets räksallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Räkor skalade

3.0 

dl

Spenat färsk

30.0 

gram

Rucolasallat

2.0 

dl

Quinoa gulvit

0.5 

dl

Quinoa svart

0.5 

dl

Lantbuljong ekologisk

1.0 

msk

el. grönsaksfond konc.

 

 

Ägg

2.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika gul

1.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Gurka

5.0 

cm

Apelsin (juice+kött)

0.5 

styck

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

 

Garnering:

 

Solrosfrön

2.0 

msk

Sesamfrön

2.0 

msk

Gojibär torkade

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Ljust matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 828

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3312 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 513 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 3.0 dl 6%

Spenat färsk 30.0 gram 0%

Rucolasallat 2.0 dl 0%

Quinoa gulvit 0.5 dl 4%

Quinoa svart 0.5 dl 4%

Lantbuljong ekologisk 1.0 msk 1%

el. grönsaksfond konc. 0%

Ägg 2.0 styck 4%

Avokado 2.0 styck 13%

Tomater 2.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Rödlök 0.5 styck 1%

Gurka 5.0 cm 0%

Apelsin (juice+kött) 0.5 styck 1%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 1%

Olivolja 1.0 dl 23%

 

Garnering:

Solrosfrön 2.0 msk 1%

Sesamfrön 2.0 msk 3%

Gojibär torkade 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Ljust matbröd 8.0 skivor 32%

Tillagning (15 min )

  1. Koka quinoa med lantbuljong enligt anvisning på paketet. Koka ägg cirka 5 minuter. Rosta solros- och sesamfrön i torr stekpanna.
  2. Skala och skiva avokado och ägg. Ansa och skär paprika i strimlor. Skär tomat och hälften av citron i klyftor. Ansa och skiva rödlök. Skiva gurka.
  3. Lägg spenat och rucola i botten på en salladsskål. Sedan quinoan, paprika, lök, tomat, gurka, räkor, ägg, avokado och citronklyftor.
  4. Pressa över resten av citron och apelsin. Häll över olivolja. Garnera med persilja, gojibär, sesam och solrosfrön. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Stationshuset är ett kafé i Saltsjöbaden där denna rätt serveras. Räksallad är perfekt att bjuda på till lunch.

Alternativ

Sommrig räksallad

Färsostpålägg till smörgås

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Stationshusets räksallad