Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Stationshusets räksallad
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 162
Kcal / portion: 828
GBR (GI) / port: 7
Recept: 3312 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor skalade 3.0 dl 6%
Spenat färsk 30.0 gram 0%
Rucolasallat 2.0 dl 0%
Quinoa gulvit 0.5 dl 4%
Quinoa svart 0.5 dl 4%
Lantbuljong ekologisk 1.0 msk 1%
Ägg 2.0 styck 4%
Avokado 2.0 styck 13%
Tomater 2.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Paprika gul 1.0 styck 1%
Rödlök 0.5 styck 1%
Gurka 5.0 cm 0%
Apelsin hel 0.5 styck 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 23%
Garnering:
Solrosfrön 2.0 msk 1%
Sesamfrön 2.0 msk 3%
Gojibär torkade 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Ljust matbröd 8.0 skivor 32%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka quinoa med lantbuljong enligt anvisning på paketet. Koka ägg cirka 5 minuter. Rosta solros- och sesamfrön i torr stekpanna.
- Skala och skiva avokado och ägg. Ansa och skär paprika i strimlor. Skär tomat och hälften av citron i klyftor. Ansa och skiva rödlök. Skiva gurka.
- Lägg spenat och rucola i botten på en salladsskål. Sedan quinoan, paprika, lök, tomat, gurka, räkor, ägg, avokado och citronklyftor.
- Pressa över resten av citron och apelsin. Häll över olivolja. Garnera med persilja, gojibär, sesam och solrosfrön. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Stationshuset är ett kafé i Saltsjöbaden där denna rätt serveras. Räksallad är perfekt att bjuda på till lunch.
Alternativ
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Stationshusets räksallad
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan