Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3281 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax gravad 8.0 bitar 65%
Färskpotatis små 600.0 gram 11%
Dijonsenap Old Style 0.5 dl 2%
Honung 0.5 dl 7%
Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 12%
Salladslök 2.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Borsta potatis och koka. Låt kallna.
- Blanda senap, honung och vinäger, rör sakta i oljan så att det binder.
- Skiva potatisen. Blanda med såsen. Skiva salladslök. Vänd i. Servera med gravad lax.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Senapspotatissallad med gravad lax
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan