
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2546 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 400.0 gram 17%
Bulgur gryn 2.0 dl 22%
Ägg 4.0 styck 10%
Gurka 0.5 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Nötter rostade 1.0 dl 17%
Rucolasallat 80.0 gram 1%
Dressing
Balsamvinäger vit } 2.0 msk 1%
Avokadoolja (Olivado Zest) 6.0 msk 27%
Strösocker 1.0 msk 2%
Skapat av: Olivado
Tillagning (30 min )
- Koka bulgur enligt anvisning. Låt svalna. Koka ägg mjuka, cirka 6 minuter. Skala räkor. Dela avokado i bitar. Skär gurka i halvmånar. Strimla paprika.
- Blanda bulgur, rucola och grönsaker. Toppa med räkor, ägg och nötter.
- Blanda ingredienserna till dressingen. Häll över.
Kockens kommentar
Vit balsamvinäger har en mild syra som passar fint med avokadooljan och räkorna.Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan