Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing

Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

400.0 

gram

Bulgur gryn

2.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Nötter rostade

1.0 

dl

Rucolasallat

80.0 

gram

 

Dressing

 

 

 

Balsamvinäger vit }

2.0 

msk

Avokadoolja (Olivado Zest)

6.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 400.0 gram 17%

Bulgur gryn 2.0 dl 22%

Ägg 4.0 styck 10%

Gurka 0.5 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Nötter rostade 1.0 dl 17%

Rucolasallat 80.0 gram 1%

 

Dressing 

Balsamvinäger vit } 2.0 msk 1%

Avokadoolja (Olivado Zest) 6.0 msk 27%

Strösocker 1.0 msk 2%

Salt och svartpeppar 0%

Skapat av: Olivado

Tillagning (30 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning. Låt svalna. Koka ägg mjuka, cirka 6 minuter. Skala räkor. Dela avokado i bitar. Skär gurka i halvmånar. Strimla paprika.
  2. Blanda bulgur, rucola och grönsaker. Toppa med räkor, ägg och nötter.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll över.

Kockens kommentar

Vit balsamvinäger har en mild syra som passar fint med avokadooljan och räkorna.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing