Laxsallad med räkor och apelsinkesella

Foto: Arne Adler

Laxsallad med räkor och apelsinkesella

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötpotatis

1.0 

st stor

Paprika färsk

0.5 

styck

Rotselleri riven

2.0 

dl

Broccoli färsk

1.0 

stjälk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

 

Olivolja

1.0 

msk

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Mineralsalt

1.0 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

Dragon torkad

2.0 

tsk

Chilifrukt röd hackad

2.0 

tsk

Apelsin hel

0.5 

styck

 

Laxfilé

300.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Babyspenat

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Apelsin hel

1.0 

styck

Kvarg 1% fett

2.5 

dl

Ingefära färsk

1.0 

cm

Citronmeliss torkad

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1595 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötpotatis 1.0 st stor 19%

Paprika färsk 0.5 styck 1%

Rotselleri riven 2.0 dl 2%

Broccoli färsk 1.0 stjälk 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

 

Olivolja 1.0 msk 7%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

Dragon torkad 2.0 tsk 0%

Chilifrukt röd hackad 2.0 tsk 1%

Apelsin hel 0.5 styck 2%

 

Laxfilé 300.0 gram 34%

Räkor skalade 200.0 gram 13%

Babyspenat 2.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Apelsin hel 1.0 styck 5%

Kvarg 1% fett 2.5 dl 11%

Ingefära färsk 1.0 cm 1%

Citronmeliss torkad 1.0 krm 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala, grovtärna och koka sötpotatis. Koka den i cirka 15 minuter tills mjuk men ej mosig. Ta ur och låt kallna. Tärna.
  2. Tillbehör: Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl. Ställ in i kylen.
  3. Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.
  4. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.
  5. Lax: Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.
  6. Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.

Kockens kommentar

Nina Ahlm: Passar lika bra att bjuda gästerna på som att ha i matlådan. Den här rätten innehåller rejält med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Sötpotatis innehåller mycket E-vitamin som är starkt antioxidant. Kostrådgivarens kokbok, förlag: Fitnessbolaget.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Laxsallad med räkor och apelsinkesella