För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Arne Adler

Laxsallad med räkor och apelsinkesella

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötpotatis

1.0 

st stor

Paprika färsk

0.5 

styck

Rotselleri riven

2.0 

dl

Broccoli färsk

1.0 

stjälk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

 

Olivolja

1.0 

msk

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Mineralsalt

1.0 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

Dragon torkad

2.0 

tsk

Chilifrukt röd hackad

2.0 

tsk

Apelsin (juice+kött)

0.5 

styck

 

Laxfilé

300.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Babyspenat

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Apelsin (juice+kött)

1.0 

styck

Kvarg 1% fett

2.5 

dl

Ingefära färsk

1.0 

cm

Citronmeliss torkad

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1595 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötpotatis 1.0 st stor 19%

Paprika färsk 0.5 styck 1%

Rotselleri riven 2.0 dl 2%

Broccoli färsk 1.0 stjälk 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

 

Olivolja 1.0 msk 7%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

Dragon torkad 2.0 tsk 0%

Chilifrukt röd hackad 2.0 tsk 1%

Apelsin (juice+kött) 0.5 styck 2%

 

Laxfilé 300.0 gram 34%

Räkor skalade 200.0 gram 13%

Babyspenat 2.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Apelsin (juice+kött) 1.0 styck 5%

Kvarg 1% fett 2.5 dl 11%

Ingefära färsk 1.0 cm 1%

Citronmeliss torkad 1.0 krm 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala, grovtärna och koka sötpotatis. Koka den i cirka 15 minuter tills mjuk men ej mosig. Ta ur och låt kallna. Tärna.
  2. Tillbehör: Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl. Ställ in i kylen.
  3. Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.
  4. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.
  5. Lax: Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.
  6. Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.

Kockens kommentar

Nina Ahlm: Passar lika bra att bjuda gästerna på som att ha i matlådan. Den här rätten innehåller rejält med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Sötpotatis innehåller mycket E-vitamin som är starkt antioxidant. Kostrådgivarens kokbok, förlag: Fitnessbolaget.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Laxsallad med räkor och apelsinkesella