Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tonfiskfilé

520.0 

gram

Sesamfrön

0.5 

dl

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bulgur gryn

3.0 

dl

Grönsaksbuljong }

6.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Paprika grillad inlagd }

160.0 

gram

Oliver med ansjovis

140.0 

gram

 

Sås:

 

Matlagningsyoghurt

4.0 

dl

Ajvar

4.0 

msk

Tamarisoja }

4.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om paprikasåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2744 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé 520.0 gram 26%

Sesamfrön 0.5 dl 6%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bulgur gryn 3.0 dl 31%

Grönsaksbuljong } 6.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Paprika grillad inlagd } 160.0 gram 2%

Oliver med ansjovis 140.0 gram 7%

 

Sås:

Matlagningsyoghurt 4.0 dl 17%

Ajvar 4.0 msk 2%

Tamarisoja } 4.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om paprikasåser > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Bulgur: Koka bulgur i buljong enligt instruktion på förpackningen.
  2. Skär paprika i strimlor. Skiva oliver grovt. Blanda med kokt bulgur och lite av oljan från paprikan.
  3. Sås: Rör ihop yoghurt med ajvar och olja.
  4. Tonfisk: Skär tonfisk i portionsbitar. Vänd dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek tonfisken i en halv minut på var sida. Salta och peppra. Kyl snabbt.
  5. Servera.

Kockens kommentar

Ajvar är en papriksås. Det finns mild, het och söt ajvar. Läs mer > Om paprikasåser.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt